6ο ΠΕΚΕΣ

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, (12:00 – 14:00), στο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245, 210-4934390) θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Παναγιώτη Παππά για τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 που υπηρετούν στα Γυμνάσια της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά με θέμα:

«Ο ρόλος των διατάσεων κατά την προθέρμανση στην προστασία από τραυματισμούς και την απόδοση»

 

 

Η προθέρμανση σαν σκοπό έχει την προετοιμασία του ασκούμενου για την αθλητική προσπάθεια που θα ακολουθήσει. Πιο συγκεκριμένα, η προθέρμανση έχει καθιερωθεί στην αθλητική πρακτική με στόχο την προετοιμασία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, τη βελτίωση της ενζυματικής δραστηριοποίησης και των νευρομυϊκών διαδικασιών. Επίσης, η προθέρμανση θεωρείται ότι μπορεί να προστατεύσει τον ασκούμενο από την πρόκληση τραυματισμών.

Η προθέρμανση περιλαμβάνει συνήθως υπομέγιστη αεροβική άσκηση, στατικές ή/και δυναμικές διατάσεις, γενικές ασκήσεις για τη μυϊκή δύναμη και την ευκινησία, και ειδικές ασκήσεις παραπλήσιες με το κινητικό μοντέλο που πρόκειται να εκτελεσθεί. Ενώ και οι στατικές και οι δυναμικές διατάσεις αυξάνουν το εύρος κίνησης των αρθρώσεων και μειώνουν τη μυοτενόντια σκληρότητα, η άμεση επίδρασή τους στην απόδοση φαίνεται να είναι διαφορετική.

Σκοπός αυτού του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι η παρουσίαση επιστημονικών δεδομένων που αφορούν την επίδραση των διατάσεων κατά την προθέρμανση στην προστασία από τους τραυματισμούς και την απόδοση στην αθλητική προσπάθεια που θα ακολουθήσει.

Για δηλώσεις και βεβαιώσεις συμμετοχής, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στον σύνδεσμο: https://goo.gl/tVntXJ

Πρόσφατα Άρθρα

Επιμορφωτική ημερίδα Εκπαιδευτικών ΠΕ 11 Φυσικής Α...
22 Μαρ 2019 22:05 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Ο Συντονιστής Εκαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11)  [ ... ]

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών 1ου και 2ου Δ.Σ...
22 Μαρ 2019 21:59 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Φωτεινή Εγγλέ [ ... ]

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής σε Πα...
22 Μαρ 2019 21:12 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Καλούνται εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και μέλη του Ε [ ... ]

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙ...
22 Μαρ 2019 20:38 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Ενημέρωση για  το «Σχεδιασμό και υλοποίηση Προγραμμ [ ... ]

Επιμορφωτική συνάντηση φιλολόγων ΓΕΛ...
22 Μαρ 2019 06:12 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Κασκαντ [ ... ]

Άλλα Άρθρα