6ο ΠΕΚΕΣ

Ο Συντονιστής  Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70,  Σκρέτας Δ. προσκαλεί  τις/τους Δ/ντριες/ντές , τις/τους Υπ/ντριες/ντές και τους Εκπαιδευτικούς όλων των Ειδικοτήτων των Σχολείων παιδαγωγικής  και επιστημονικής  ευθύνης του, σε επιμορφωτική Ημερίδα με  Γενικό Θέμα : «Νέα  Δεδομένα στη Διδακτική Πράξη» , που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη   19 Ιουνίου  2019  στο 11ο  Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, Θεσσαλονίκης 71, Πειραιάς τηλ.210-4614777.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Εργου ΠΕ70, Κατσιγιάννη Βικτωρία, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της ΣΤ΄ τάξης των σχολείων παιδαγωγικής κι επιστημονικής της ευθύνης, σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Διαθεματικές διαδρομές στον Εθνικό Κήπο» την Τετάρτη, στις 19/6/2019 στον Εθνικό Κήπο (Κεντρική είσοδο Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας) .
Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των ΣΕΕ με βάση το Π.Δ. 79/2017 για τους εκπαιδευτικούς της ΣΤ΄ τάξης στους οποίους απευθύνεται.
Ο Εθνικός Κήπος αποτελεί ένα δημόσιο πάρκο στο κέντρο της Αθήνας αλλά κι ένα σπάνιο ιστορικό μνημείο βαυαρικού κήπου του 19ου αιώνα. Η αξία του είναι μεγάλη τόσο για τον τομέα της βοτανολογίας όσο και της αρχαιολογίας. Εχει δε χαρακτηριστεί από τη Διεθνή Επιτροπή Ιστορικών Κήπων και Πολιτιστικών Τοπίων (ICOMOS IFLH) ως σπάνιο δείγμα αρχιτεκτονικής τοπίου του 19ου αιώνα και πολιτιστικό μνημείο της Ευρώπης. Στη διαθεματική προσέγγιση θα γίνουν αναφορές στα Προγράμματα Σπουδών για το δημοτικό σχολείο και θα παρουσιαστούν προτάσεις για βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές. Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Ο ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία ως ΣΕΕ παιδαγωγικής ευθύνης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης του σε επιμορφωτικές ημερίδες με θέμα «Εκπαίδευση για την αειφορία και αξιοποίηση εργαλείων συστημικής σκέψης», που θα γίνουν στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (Μονεμβασίας 1 & Αλ. Παναγούλη 18648 Δραπετσώνα 18648, τηλ. 210-4624627) ως εξής:

Τρίτη 18/6/2019: 1ο, 3ο, 5ο, 9ο, 20ο Δημ. Σχ. Κερατσινίου

Τετάρτη 19/6/2019: 8ο, 10ο, 12ο, 17ο, 27ο Δημ. Σχ. Νίκαιας

Πέμπτη 20/6/2019: 1ο, 2ο Δημ. Σχ. Ν. Φαλήρου, 35ο, 36ο , Ράλλειο Πειρ. Δημ. Σχ. Πειραιά

Στις ημερίδες προσκαλούνται οι Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 των τμημάτων, οι εκπαιδευτικοί των Τάξεων Υποδοχής και οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων. Επίσης, προσκαλούνται προαιρετικά οι εκπαιδευτικοί των Τμημάτων Ένταξης και οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης.

Ημερίδα “Design STEM: Integrated design and STEM education – Μία νέα προσέγγιση στη διδασκαλία του STEM” θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 (9:00-15:00), στο Κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Σκοπός της ημερίδας είναι η προβολή - διάχυση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Design STEM: Integrated design and STEM education”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου, των αποτελεσμάτων του καθώς επίσης και εξειδικευμένες εισηγήσεις σε θέματα STEM από διακεκριμένους επιστήμονες.

Με αφορμή το διεθνές συνέδριο «Το Μπάουχαους και η Ελλάδα» που οργανώθηκε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης (30/05 – 01/06/2019), ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών παρουσίασε έκθεση μαθητικών έργων στη Νέα Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από τις 29 Μαΐου έως τις 04 Ιουνίου 2019.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν επιλεγμένα έργα από ΕΠΑΛ και ΕΕΕΕΚ όλης της χώρας. Τα έργα δημιουργήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 στα πλαίσια σχετικής εκπαιδευτικής δράσης του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το 6ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Αττικής διοργανώνει Διημερίδα με θέμα

"Εφαρμογές και προτάσεις διδακτικών παραδειγμάτων"

στο αμφιθέατρο και τις αίθουσες του Ραλλείου Γυμνασίου και ΓΕΛ Πειραιά,

στις 1-2 Νοεμβρίου 2019

Η Διημερίδα απευθύνεται στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων ευθύνης του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και αποσκοπεί να καταστεί βήμα προβολής εκπαιδευτικών πρακτικών που έχουν εφαρμόσει ή θέλουν να εφαρμόσουν στην καθημερινή διδακτική διαδικασία καθώς και ανταλλαγής εμπειριών και διαλόγου για σύγχρονα προβλήματα παιδαγωγικής πρακτικής. 

Η Επιστημονική Επιτροπή της Διημερίδας καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής να υποβάλουν εφαρμογές και προτάσεις διδακτικών παραδειγμάτων. Οι εργασίες θα υποβληθούν με τη μορφή δομημένων περιλήψεων, οι οποίες θα εκδοθούν σε πρακτικά.

Τα πρακτικά της Διημερίδας "Εφαρμογές και προτάσεις διδακτικών παραδειγμάτων" θα αναρτηθούν στον δικτυακό τόπο του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και θα διαθέτουν αριθμό ISBN.  

Καλούμε όσους συναδέλφους που επιθυμούν να παρουσιάσουν την εργασία τους να τηρήσουν τις προθεσμίες και τις προδιαγραφές για την καλύτερη οργάνωση της διημερίδας. 

Η ολομέλεια των ΣΕΕ του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Διημερίδα 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής-1η Ανακοίνωση

Υπόδειγμα υποβολής περιλήψεων

Παρακάτω παρατίθενται οι 23 εργασίες από τη Διημερίδα που πραγματοποιήθηκε από το  6ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το 4ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ , το 4ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ και το ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
μεταξύ 12 και 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 στο αμφιθέατρο του ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΓΕΛ  ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ με θέμα

ΚΑΛΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το 6ο ΠΕΚΕΣ πραγματοποίησε για τα μέλη του την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 περιβαλλοντικό μονοπάτι στον Εθνικό Δρυμό  Πάρνηθας με θέμα: «Άσκηση, Περιβάλλον, Υγεία» σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας (β΄ φάση της δράσης).

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Μικρό Μουσείο για τον Εθνικό Δρυμό που υπάρχει στο κτίριο του τελεφερίκ, ενημερώθηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και ξεναγήθηκαν στο φυτώριο κεφαλληνιακής ελάτης. Έκαναν στάση στο «Πάρκο των Ψυχών» στο παλιό σανατόριο και άκουσαν τη συγκινητική ιστορία του, παρατήρησαν τις τεχνικές διαχείρισης των καμένων περιοχών με τα κορμοπλέγματα, τα κλαδοπλέγματα και τη φυσική αναγέννηση με τα αρτίβλαστα και τα αναβλαστήματα και είδαν τα κόκκινα ελάφια. Πεζοπόρησαν στο μονοπάτι Κορομηλιά-Αγ. Πέτρος-Μόλα σε μια πανέμορφη διαδρομή ανάμεσα στα έλατα, είχαν την  ευκαιρία να υλοποιήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με κάρτες και φύλλα εργασίας, να ανιχνεύσουν βιοδηλωτικά ίχνη, να μελετήσουν τη φυσική αναγέννηση, να δουν ξυλομανίταρα, να θαυμάσουν ρυάκια και πηγές, να σχηματίσουν τον ηχοχάρτη του δάσους, να ακούσουν για τη γεωλογία της περιοχής. Φτάνοντας στον Αγ. Πέτρο είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ιστορικά στοιχεία για το βουνό, να μάθουν για το ιστορικό ίδρυσης του Εθνικού Δρυμού, να ενημερωθούν για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που διαθέτει, να κάνουν ασκήσεις προσανατολισμού με χάρτη-πυξίδα και άλλους τρόπους και να πάρουν μετεωρολογικές μετρήσεις με αναλογικά και ψηφιακά όργανα. Τέλος, φτάνοντας στον χώρο αναψυχής στη Μόλα απόλαυσαν το φυσικό περιβάλλον, έπαιξαν περιβαλλοντικά παιχνίδια και σχεδίασαν αθλοπαιδιές για τα σεμινάρια εκπαιδευτικών που σκοπεύει να υλοποιήσει από Σεπτέμβρη το 6ο ΠΕΚΕΣ (γ’ φάση της δράσης).

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης των εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική-Birds» με την υποστήριξη του Ερευνητικού Εργαστηρίου Δημιουργικότητα, Καινοτομία και Τεχνολογία στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τη συμμετοχή της διακεκριμένης αμερικανίδας καθηγήτριας Dr. Angela K. Salmon, συνεργάτη του Ερευνητικού Οργανισμού Project Zero του Πανεπιστημίου Harvard διοργανώνουν Θερινό Επιστημονικό Σεμινάριο / Summer Workshop με θέμα:  

Εν-ΤΕΧ-νη Μάθηση

Διαφοροποιημένες Διδακτικές Προσεγγίσεις με την αξιοποίηση της Τέχνης και της Τεχνολογίας.

Art and Technology for Thinking and Learning

Πειραιάς, Παρασκευή 21 Ιουνίου – Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Χώροι διεξαγωγής του σεμιναρίου: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Εκπαιδευτήρια «Παιδαγωγική».

Η παρακολούθηση της έναρξης του σεμιναρίου την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο Ίδρυμα Λασκαρίδη είναι δωρεάν (είναι όμως απαραίτητο να δηλωθεί η συμμετοχή)  

Πληροφορίες μπορείτε να λάβετε και στον ιστότοπο: www.pedbirds.gr

Περιλήψεις εισηγήσεων

Αφίσα έναρξης

Δήλωση συμμετοχής

Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου και 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΦΙΣΑ

Πρόσφατα Άρθρα

Επιμορφωτική ημερίδα «Νέα Δεδομένα στη Διδακτική ...
14 Ιουν 2019 07:20 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Ο Συντονιστής  Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70,  Σκρέτας  [ ... ]

Επιμορφωτική ημερίδα «Διαθεματικές διαδρομές στον ...
14 Ιουν 2019 06:52 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Εργου ΠΕ70, Κατσιγιάννη Β [ ... ]

Επιμορφωτικές ημερίδες «Εκπαίδευση για την αειφορί...
13 Ιουν 2019 10:06 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Ο ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία ως ΣΕΕ παιδαγωγικής [ ... ]

Ημερίδα “Design STEM: Integrated design and STEM e...
13 Ιουν 2019 07:28 - Στέφανος Ζιώβας

Ημερίδα “Design STEM: Integrated design and STEM education – Μία νέα προσέγγ [ ... ]

Έκθεση μαθητικών έργων του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχν...
07 Ιουν 2019 18:52 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Με αφορμή το διεθνές συνέδριο «Το Μπάουχαους και η Ελλ [ ... ]

Άλλα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

e yliko logo

logoF