6ο ΠΕΚΕΣ

Ένα νέο Ευρωπαϊκό Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (MOOC) με αντικείμενο την Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δεδομένων (Educational Data Literacy) και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί για την υποστήριξη της διδασκαλίας ψηφιακών μαθημάτων και μαθημάτων που εφαρμόζουν την Αντεστραμμένη Διδασκαλία, προσφέρεται δωρεάν από τον Οκτώβριο.

To Learn to Analyze: Educational Data and Improve your Blended and Online Teaching MOOC συνδυάζει την εκμάθηση της απαραίτητης θεωρίας για τη συλλογή, την ανάλυση, την ερμηνεία και τη χρήση εκπαιδευτικών δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων που σχετίζονται με την ηθική και την ιδιωτικότητα) με την πρακτική εξάσκηση μέσω της εφαρμογής της αναλυτικής εκπαιδευτικών δεδομένων σε τρεις διαφορετικές πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης με έμφαση στο Moodle.  Απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν το μοντέλο της ανεστραμμένης τάξης, καθώς και φοιτητές.

Το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής διοργανώνει την επιστημονική ημερίδα "Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Αισθητική Εμπειρία" με τη συμμετοχή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Αττικής.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 (9:00-13:00).

Η αφίσα και το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

Διημερίδα 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

«Εφαρμογές και προτάσεις διδακτικών παραδειγμάτων»

1-2 Νοεμβρίου 2019

Ράλλειο Γυμνάσιο Πειραιά

2η Ανακοίνωση - πρόσκληση εργασιών

Σκοπός

Σκοπός της διημερίδας είναι η αλληλεπίδραση  και  η  επικοινωνία  ανάμεσα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με αφορμή την παρουσίαση εφαρμοσμένων και προτεινόμενων διδακτικών παραδειγμάτων.

 

Το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής σε συνεργασία με το 3ο και 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής μετά από πρωτοβουλία των ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου με θέμα: «Ταξιδεύοντας με ένα γιλέκο στη θάλασσα της παγκοσμιοποίησης», την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 και ώρα 9.00- 12.30μμ στους χώρους του ΚΠΕ Δραπετσώνας.

Το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων και την υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, αρχαιολόγο, κα Εύη Πίνη, οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για τους Συντονιστές του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. με θέμα: «Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά: εκπαιδευτικά προγράμματα, μελλοντικές συνεργασίες και δράσεις», την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019, ώρα 10.00 π.μ., στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά (Χαρ. Τρικούπη 31, 18536 Πειραιάς, πληροφορίες 2104590731, 2104521598).

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Θερινού Επιστημονικού Σεμιναρίου / Summer Workshop στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη με θέμα:  

Εν-ΤΕΧ-νη Μάθηση και Διαφοροποιημένες Διδακτικές Προσεγγίσεις με την αξιοποίηση της Τέχνης και της Τεχνολογίας. Art and Technology for Thinking and Learning

Το 6ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Αττικής συνδιοργάνωσε με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και συγκεκριμένα η Μονάδα Προσχολικής Εκπαίδευσης και η Μονάδα των  Τεχνών επιστημονική επιμορφωτική ημερίδα με ομιλήτρια την επίκουρη  καθηγήτρια Dr Angela Salmon και με αντικείμενο συζήτησης την αξιοποίηση του έντεχνου συλλογισμού (Artful Thinking) στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία.

Ο Συντονιστής  Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70,  Σκρέτας Δ. προσκαλεί  τις/τους Δ/ντριες/ντές , τις/τους Υπ/ντριες/ντές και τους Εκπαιδευτικούς όλων των Ειδικοτήτων των Σχολείων παιδαγωγικής  και επιστημονικής  ευθύνης του, σε επιμορφωτική Ημερίδα με  Γενικό Θέμα : «Νέα  Δεδομένα στη Διδακτική Πράξη» , που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη   19 Ιουνίου  2019  στο 11ο  Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, Θεσσαλονίκης 71, Πειραιάς τηλ.210-4614777.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Εργου ΠΕ70, Κατσιγιάννη Βικτωρία, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της ΣΤ΄ τάξης των σχολείων παιδαγωγικής κι επιστημονικής της ευθύνης, σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Διαθεματικές διαδρομές στον Εθνικό Κήπο» την Τετάρτη, στις 19/6/2019 στον Εθνικό Κήπο (Κεντρική είσοδο Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας) .
Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των ΣΕΕ με βάση το Π.Δ. 79/2017 για τους εκπαιδευτικούς της ΣΤ΄ τάξης στους οποίους απευθύνεται.
Ο Εθνικός Κήπος αποτελεί ένα δημόσιο πάρκο στο κέντρο της Αθήνας αλλά κι ένα σπάνιο ιστορικό μνημείο βαυαρικού κήπου του 19ου αιώνα. Η αξία του είναι μεγάλη τόσο για τον τομέα της βοτανολογίας όσο και της αρχαιολογίας. Εχει δε χαρακτηριστεί από τη Διεθνή Επιτροπή Ιστορικών Κήπων και Πολιτιστικών Τοπίων (ICOMOS IFLH) ως σπάνιο δείγμα αρχιτεκτονικής τοπίου του 19ου αιώνα και πολιτιστικό μνημείο της Ευρώπης. Στη διαθεματική προσέγγιση θα γίνουν αναφορές στα Προγράμματα Σπουδών για το δημοτικό σχολείο και θα παρουσιαστούν προτάσεις για βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές. Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Ο ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία ως ΣΕΕ παιδαγωγικής ευθύνης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης του σε επιμορφωτικές ημερίδες με θέμα «Εκπαίδευση για την αειφορία και αξιοποίηση εργαλείων συστημικής σκέψης», που θα γίνουν στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (Μονεμβασίας 1 & Αλ. Παναγούλη 18648 Δραπετσώνα 18648, τηλ. 210-4624627) ως εξής:

Τρίτη 18/6/2019: 1ο, 3ο, 5ο, 9ο, 20ο Δημ. Σχ. Κερατσινίου

Τετάρτη 19/6/2019: 8ο, 10ο, 12ο, 17ο, 27ο Δημ. Σχ. Νίκαιας

Πέμπτη 20/6/2019: 1ο, 2ο Δημ. Σχ. Ν. Φαλήρου, 35ο, 36ο , Ράλλειο Πειρ. Δημ. Σχ. Πειραιά

Στις ημερίδες προσκαλούνται οι Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 των τμημάτων, οι εκπαιδευτικοί των Τάξεων Υποδοχής και οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων. Επίσης, προσκαλούνται προαιρετικά οι εκπαιδευτικοί των Τμημάτων Ένταξης και οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης.

Πρόσφατα Άρθρα

Νέο Ευρωπαϊκό MOOC στην Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δ...
03 Σεπ 2019 08:20 - Στέφανος Ζιώβας

Ένα νέο Ευρωπαϊκό Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (MO [ ... ]

Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Αισθητική Εμπ...
27 Αυγ 2019 20:08 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής διοργανώνει την επιστημονική ημε [ ... ]

2η Ανακοίνωση Διημερίδας του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής...
29 Ιουν 2019 12:04 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Διημερίδα 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής «Εφαρμογές και προτάσεις  [ ... ]

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τους Σ.Ε.Ε. του 3ου, 4ο...
29 Ιουν 2019 11:54 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής σε συνεργασία με το 3ο και 4ο ΠΕΚΕΣ [ ... ]

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τους Σ.Ε.Ε. του 6ου ΠΕ....
29 Ιουν 2019 11:49 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαι [ ... ]

Άλλα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

e yliko logo

logoF