6ο ΠΕΚΕΣ

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) ΠΕ70, Σκρέτας Δημήτριος, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων της Β΄ Τάξης των Σχολείων παιδαγωγικής κι επιστημονικής της ευθύνης, σε Επιμορφωτική Ημερίδα που διοργανώνει το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής με θέματα:

«Βελτίωση της γραπτής έκφρασης και εμπλουτισμού του λεξιλογίου - Ασκήσεις για βελτίωση στην ανάγνωση»

«Βοήθεια στο παιδί για να μάθει την ορθογραφία του, σε συνεργασία με τους γονείς» 

«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά με Διάσπαση Προσοχής στο διάβασμα, σε συνεργασία με τους γονείς"

«Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών στην τάξη και αντιμετώπισή τους»

την Τρίτη 3-12-2019, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά. (Δ/νση: Θεσσαλονίκης 71, τηλ.: 210/4614777 -Πειραιάς).

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Φωτεινή Εγγλέζου, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης των σχολείων επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης της σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«H καλλιέργεια του προφορικού λόγου στο Δημοτικό: Παιχνίδια ρητορικής τέχνης. Σκέφτομαι... Εκφράζομαι... Επικοινωνώ».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού (Καραολή Δημητρίου και Καραβά, Διευθυντής: κ. Βασίλης Αρβανίτης, Τηλ. Επικ. 210-4973504).

Η επιμορφωτική ημερίδα θα επαναληφθεί

α. για τους εκπαιδευτικούς της Ε΄Δημοτικού την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στο 4ο Δ.Σ. Αγίου Ιωάννη Ρέντη και

β. για τους εκπαιδευτικούς της Δ΄Δημοτικού την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στο 5ο Δ.Σ. Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Βικτωρία Κατσιγιάννη, προσκαλεί τις/τους εκπαιδευτικούς της Ε΄ τάξης των σχολικών μονάδων επιστημονικής και παιδαγωγικής της ευθύνης, σε Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:

«Ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές με αφορμή τη Συλλογή «Μάνος Κατράκης» της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά : Διασύνδεση της Ιστορίας με την Τοπική Ιστορία»

Η επιμορφωτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 στο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς, 185 31, τηλ 210 4101402).

Εισηγητές:

α) Βικτωρία Κατσιγιάννη, ΣΕΕ ΠΕ70, 6ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

β) Δήμητρα Κουσκουμπέκου και Αντωνία Σταθακοπούλου, Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, 8ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά

γ) Κώστας Κορμουλάκης, Σκηνογράφος, Θεατρολόγος - Προϊστάμενος Τμημάτων Θεάτρων Δήμου Πειραιά

δ) Αναστασία Ντόβα, Εμψυχώτρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αζναουρίδου Φωτεινή, προσκαλεί τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης της, σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Μπορεί η Δημιουργικότητα να διδαχθεί;» Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 στο 7ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, τηλ. 2104318500, οδός Καραολή και Δημητρίου 97, Κερατσίνι.

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΠΕ89) Παναγιώτης Φατσέας προσκαλεί τους Εκπαιδευτικούς Εφαρμοσμένων Τεχνών σε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα "Οπτική Αντίληψη και Σύνθεση"

Ομιλητής θα είναι ο κ. Ιάκωβος Ποταμιάνος, Καθηγητής Θεωρίας της Οπτικής Αντίληψης και Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 15:00 - 17:00 στην Αίθουσα Σεμιναρίων του 1ου ΠΕΚΕΣ Αττικής (Χίου 16-18, Αθήνα, 10438, στάση ΜΕΤΡΟ "Μεταξουργείο").

Η συμμετοχή στη συνάντηση είναι προαιρετική.

Οι σχολικές μονάδες επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Κυριακής Μέλλιου θα συμμετέχουν σε επιμορφωτικές ημερίδες τον μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 κ. Κασκαντάμη Μαρία, προσκαλεί τους Φιλολόγους των σχολικών μονάδων: 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου, 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, 4ο ΓΕΛ Κερατσινίου, σε επιμορφωτική συνάντηση/εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, ώρα 11:45-14:00, στο 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου (Ολύμπου και Υψηλάντου 176, 18758, τηλ. 210 4318131).

Η θεματολογία του εργαστηρίου συνδέεται με τη «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» στην Γ΄ ΓΕΛ και είναι η εξής:

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Σ.Ε.Ε ΠΕ 60, Αζναουρίδου Φωτεινή σε επιστημονική επιμορφωτική ημερίδα με θέμα" Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης μέσω της έντεχνης μάθησης στο νηπιαγωγείο" την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 στο 13ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας.

Το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής διοργανώνει κύκλο δώδεκα επιμορφωτικών συναντήσεων-εσπερίδων  για γονείς μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πειραιά για το διάστημα από 13 Νοεμβρίου 2019 μέχρι 26 Aπριλίου 2020 με τίτλο:

Mιλώντας με τους γονείς...

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενδυναμώσει τις γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια και, κατ’ επέκταση, να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη και υγιή γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των σύγχρονων μαθητών/τριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ήταν μια εκδήλωση στην οποία πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι οποίοι με τον πλούτο, τη ζωντάνια και το μεράκι των προτάσεών τους προκάλεσαν έναν γόνιμο διάλογο μέσα στις συνεδρίες. Ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί, βασισμένος πρώτα από όλα στις ίδιες τις προτάσεις που αναδείχθηκαν στη διημερίδα.

Οι προτάσεις αυτές μπορούν να αποτελέσουν αφενός υλικό για εμπλουτισμό των καθημερινών πρακτικών στην τάξη και αφετέρου κίνητρο για νέες πρωτοβουλίες του 6ου ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Για παράδειγμα, η διημερίδα αυτή προτάθηκε ως ένα μοντέλο που με κατάλληλη προετοιμασία και συνεργασία με ΑΕΙ και άλλους φορείς μπορεί να εξελιχθεί σε συνέδριο με την συμμετοχή όλων των ΠΕΚΕΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ.

Δίνουμε μια υπόσχεση: θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά να στηρίζουμε τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, από τους οποίους και εμείς προερχόμαστε.

Πρόσφατα Άρθρα

Επιμορφωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικών Β΄ Δημοτικού...
12 Νοε 2019 15:15 - Καλαματιανού Μαρία

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) ΠΕ70, Σκρέτας  [ ... ]

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών ΣΤ΄ Δημοτικού ...
12 Νοε 2019 14:54 - Καλαματιανού Μαρία

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Φωτεινή Εγγλέ [ ... ]

Επιμορφωτική Ημερίδα
12 Νοε 2019 14:37 - Καλαματιανού Μαρία

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Βικτωρία Κατσ [ ... ]

Επιμορφωτικό Σεμινάριο ΣΕΕ ΠΕ60 Φωτεινής Αζναουρίδ...
12 Νοε 2019 09:42 - Κυριακή Μέλλιου

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αζναουρίδου Φ [ ... ]

Οπτική Αντίληψη και Σύνθεση...
07 Νοε 2019 19:30 - Παναγιώτης Φατσέας

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Εφαρμοσμένων Τεχνώ [ ... ]

Άλλα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

e yliko logo

logoF